Natūralu, kad kiekvienas teismo posėdis sukelia neigiamas emocijas. Klientai dažnai klausia kaip vertėtų elgtis teismo posėdžio metu, kaip reikėtų tinkamai jam pasiruošti.

Be šių kelių ganėtinai paprastų, bet svarių patarimų – parašysiu dar keletą jau detalesnių straipsnių šia tema (Kaip elgtis teismo posėdyje (civilinėje yloje); Kaip elgtis teismo posėdyje (administracinėje byloje); Kaip elgtis teismo posėdyje (baudžiamojoje byloje). Straipsniai bus skirti paaiškinti kaip vyksta pats procesas teisme. Jei eisite į teismą be atstovo – patarčiau atsispausdinti tekstus, tinkančius jūsų situacijai. Tuomet galėsite naudotis šia medžiaga kaip tam tikru gidu. Žinosite kas po ko seka ir neabejoju, kad teismo posėdis nebeatrodys toks baisus.

štai keli patarimai jums. Prieš kiekvieną teismo posėdį privalu:

  • Pasiruošti trumpai ir aiškiai išdėstyti susiklosčiusią situaciją. Tai yra jūsų aplinkybių vertinimas.
  • Aiškiai užduoti klausimus kitai šaliai. Patarčiau klausimus susirašyti ant lapelio bei po to trumpai pasižymėti ką atsakė kita šalis. Jei nespėsite – nepergyvenkite – jūs turite galimybę bet kada susipažinti su teismo posėdžio garso įrašu.
  • Neskubėti atsakyti į užduotus klausimus. Sustokite ir pamąstykite apie atsakymą. Dažnas daro klaidą ir iš karto atsako į jam užduotus klausimus ir atsako visai ne tai, ko klausė kita šalis ar pasakoja ne tai ką reikia.
  • Prisiminti, kad teismo posėdžio metu visas dėmesys skiriamas jūsų situacijai. Todėl neskubėkite. Jums yra skirtas pakankamas laikas tam, kad galėtumėte išsakyti viską ką norite.
  • DĖMESIO. Nepamirškite savo tapatybės dokumento.
  • Pasiimkite užrašinę, rašymo priemonę, vandens buteliuką. Tai yra smulkmenos, bet jos padės teismo posėdį padaryti komfortiškesniu.